Entegrasyon

Entegrasyon Nedir?

Kurumsal müşterilerimiz, KEP sistemini web arayüzünden kullanabilecekleri gibi kendi Doküman Yönetim Sistemleri (DYS/EBYS) ile yapacakları entegrasyon ile kendi sistemleri üzerinden KEP hesabına ulaşabilir; ileti alım ve gönderimi yapabilir.

Entegrasyon için kullanılacak Web Servis ve API (Uygulama Programlama Arayüzü), PTT tarafından ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Entegrasyon Hakkında Detaylı Bilgi

e-Yazışma Projesi kapsamında, kurumların web servis ile PTTKEP hizmetine entegrasyon sağlamaları gerekmektedir.

e-Yazışma ve Entegrasyon hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

E-Yazışma projesi hakkında detaylı bilgi

 

Test Ortamında Entegrasyon

Test ortamında entegrasyon sağlanabilmesi için öncelikle herhangi bir PTT Merkezine başvuruda bulunarak KEP hesap adresi alındıktan sonra, aşağıda bulunan linklerden ulaşabileceğiniz PTTKEP Test Ortamı Entegrasyon Talep Yazısı, PTTKEP Test Ortamı Entegrasyon Talep Formu ile PTTKEP Test Ortamı EntegrasyonuTaahhütnamesi’nin eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir.
Entegrasyon talebinizin gereğinin sağlanabilmesi için talep yazınızın son imzacıdan çıkıp tarih ve sayı aldıktan sonra, tanzim edilen talep formu ve taahhütname (tarih ve imza atılması suretiyle) ile birlikte posta yolu ile gönderilmesi gerekmektedir.

Test Ortamında Talep Yazısı Örneği

Test Ortamı Talep Formu

Test Ortamı Taahhütnamesi

Gerçek Ortamda Entegrasyon

Test ortamında sağlanan entegrasyonun gerçek ortama aktarılması hususunda talebinizin olması durumunda, aşağıda bulunan linklerden PTTKEP Gerçek Ortam Entegrasyon Talep Yazısı ile PTTKEP Hizmeti Entegrasyon ve Entegrasyon Desteğine İlişkin Taahhütname’nin eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir.

Entegrasyon talebinizin gereğinin sağlanabilmesi için talep yazınızın son imzacıdan çıkıp tarih ve sayı aldıktan sonra, tanzim edilen taahhütname (tarih ve imza atılması suretiyle) ile birlikte posta yolu ile gönderilmesi gerekmektedir.

Gerçek Ortam Talep Yazısı Örneği

Gerçek Ortam Taahhütnamesi

PTTKEP API

PTTKEP sistemine direk web servis client yazarak ya da .net ve Java ortamlarında sunulan API’leri kullanarak erişebilirsiniz.
Şirketimiz API’sini temin edebilmek için yukarıda bahsi geçen PTTKEP web servis entegrasyonu talep yazılarınızda bu hususa değinmeniz ve yazı ekine de aşağıda bulunan linkte yer alan API Taahhütmesini eklemeniz gerekmektedir.

API Taahhütnamesi